#científiques 4.0. Trobada de debat i networking

Trobada presencial i en streaming

Data: 10 de juny de 2021
Hora: 12.30
Lloc: Parc Científic de Barcelona

Ens sumem a la gran festa de la ciència de la Biennal, amb aquest acte de reconeixement a les gairebé cinc-centes #100tífiques que vau participar en la tercera edició del febrer de 2021, amb l’objectiu d’ocupar l’espai de relació publicoprivada de la recerca que correspon a les científiques i tecnòlogues del país, i de portar la ciència a les aules.

La trobada posarà l’accent en la reflexió sobre com expandir la influència de les dones dins la ciència, i comptarà amb la salutació d’Ada Colau, alcaldessa de Barcelona.

PROGRAMA

^

12.30 h

Arribada de l’alcaldessa de Barcelona i foto de família al pati exterior del PCB

^

13.00 h

Salutació de l’Alcaldessa i les entitats organitzadores, FCRI i BIST. Agraïments del Consorci d’Educació de Barcelona

^

13.15 h

Les regles del joc: patents vs open source, a càrrec d’Anna N. Schlegel, vicepresidenta del Departament de Producte, Mercat Internacional i Globalització de Procore Technologies

^

13.25 h

Taula rodona Expandim la influència de la dona a la ciència

– “Les nostres capacitats”, a càrrec de Gina Aran, CEO a Inginium, professora i directora acadèmica a ESADE

– “Les responsabilitats de les organitzacions”, a càrrec de Mònica Roca, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona i fundadora i CEO del grup isardSAT; i d’Anke Kleff, psicòloga organitzacional i experta en igualtat i diversitat en l’àmbit de la investigació científica de l’IBEC

– “La transformació social”, a càrrec de Marina Garcés, filòsofa, assagista i professora agregada de l’assignatura Pensament filosòfic i científic contemporani a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

^

13.55 h a 14.00 h

Cloenda

#100tífiques a la Biennal Ciutat i Ciència. Visites als instituts de secundària

Data: entre el 8 i el 14 de juny de 2021

Després de les visites virtuals de prop de 500 investigadores a 500 centres educatius de tot Catalunya, volem donar l’oportunitat a centres de secundària, que no van poder participar-hi, a rebre la visita presencial d’una investigadora per continuar promovent l’interès per la ciència i la tecnologia entre les noies de 1r d’ESO (12-13 anys).

Si ets una investigadora que ja vas fer la xerrada virtual el dia 11 de febrer i tens ganes de repetir-la de forma presencial, els dies 8 a 14 de juny, pots inscriure-t’hi abans del dia 1 de juny de 2021.

En cas que les circumstàncies i el context de la COVID no permetin la presencialitat, la xerrada serà virtual. Cal que el centre educatiu faci la inscripció amb un enllaç de videoconferència per tal de preveure aquesta eventualitat.

Les assignacions es faran a mesura que anem rebent confirmacions de centres educatius i es faran per ordre de rebuda fins a completar les assignacions.