Acte de trobada de #científiques
El programa #100tífiques, organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), encara aquesta 4a edició amb la recuperació de la presencialitat i la proposta de formats híbrids.
Aquesta trobada es va convocar uns dies abans que centenars d’investigadores i dones innovadores oferissin xerrades inspiradores a les diferents escoles de Catalunya per commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència.
Divendres 4 de febrer de 2022 a les 9.30 h al Paranimf de la Universitat de Barcelona.
Vine al Paranimf i recull ja la teva mascareta de l’edició 2022! , tot registrant-te aquí
Si prefereixes seguir l’acte de forma virtual, pots fer-ho a través de la web de #100tífiques
Consulta’n el programa tot just a sota
Consulta el teu perfil per veure quina #100tífica/escola t’hem assignat. Poseu-vos-hi en contacte i acordeu-ne els detalls.
AVÍS COVID 19: Teniu en compte que en els propers dies les restriccions a la presencialitat poden canviar.
Registra’t als webinars i als tallers pràctics aquí
Webinar (Català / Catalan) • Gener / January 24 • De / From 10:00h a / to 11:30 h Tallers online / Online workshops
|
Programa dels dos actes
Organitzen:
Hi col·labora:
Amb el suport de:
Visibilitat
Posem en relleu el paper estratègic de les científiques, tant d’acadèmia com d’empresa, i identifiquem bones pràctiques que portin a la igualtat de gènere en el sector
Recerca
Impulsem la creació de xarxa entre les científiques dels sistemes públic i privat, per a promoure la recerca col·laborativa i per contribuir a superar els estereotips al voltant de la ciència
Models femenins
Promovem rols i models femenins de referència ens els àmbits de les ciències i les enginyeries, per fomentar les vocacions científiques dels nens i, especialment, de les nenes
Com preparo la meva xerrada?
1.- plantilla de presentació
Baixa’t la plantilla i fes-la servir com a guia, però no dubtis a personalitzar-la al màxim. Recorda que els alumnes tenen entre 11 i 13 anys, així que adequa el registre a la teva audiència. A la secció de Recursos hi ha més materials per a inspirar-te.
2.- Què volem aconseguir
L’objectiu de la teva xerrada és que et coneguin: qui ets, quina recerca fas, com és el teu dia a dia. Amb la teva aportació ens ajudes a trencar estereotips, a generar curiositat i, finalment, a acostar la ciència a nens i nenes. Consulta la secció FAQs per saber-ne detalls.
3.- Contacta amb l'escola
Quan rebis el mail indicant-te que ja se t’ha assignat un centre escolar, entra al web amb el teu usuari i password per accedir a les dades de contacte de l’escola. Comparteix-ne amb ells el contingut per adequar-te a la realitat del centre.
Ruth Torrico
Montse Portella i Ana L. García
Científiques a Boehringer Ingelheim
Ana Perea
Isabel Paredes
Directora d’Investigació Clínica de Menarini
Anna Balaguer
Global Beauty Trends Manager a Provital Group
Mariona Badenas i Carla Conejo
Comandant i Oficial Executiva d’Hypatia I